Aanmelden zonder verwijzing

Voor het maken van een afspraak kunt u zich melden bij de kinderfysiotherapeut zonder verwijzing van de huisarts/specialist. U kunt ook vrijblijvend gebruik maken van het inloopspreekuur bij Ella verloskundigen op het Copernicusplein.

Door de jaren heen is de aanmelding bij de fysiotherapeut veranderd. Vanaf januari 2006 mag iedereen zonder verwijsbrief van de huisarts of specialist naar de fysiotherapeut. Dit wordt ook wel Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) genoemd. Bij de aanmelding geeft u, als u dit wilt, toestemming voor overleg met huisarts/specialist. Op deze manier kan de behandeling zo optimaal mogelijk verlopen. U kunt uzelf dus aanmelden zonder verwijzing.

Vanaf januari 2006 kunt u rechtstreeks zonder verwijzing door naar de fysiotherapeut

Screening

Tijdens het eerste gesprek zal de fysiotherapeut U een screeningsformulier laten invullen. Aan de hand van de ingevulde gegevens, de anamnese en het onderzoek zal de fysiotherapeut beoordelen of uw gezondheidsklacht in behandeling genomen kan worden of dat er eventueel verdere diagnostiek door een specialist is gewenst.

Tijdens een intake wordt het onderzoek en anamnese vervolgens gecombineerd met een behandeling inclusief huiswerkoefeningen, advies en voorlichting voor een gewenst resultaat en om aan de verwachtingen van de patiënt te voldoen.

Tijdens het eerste gesprek is het belangrijk om de volgende dingen mee te nemen:

  • Zorgverzekeringpas
  • ID/Paspoort/Rijbewijs
  • Verwijsbrief (optioneel)

Als u voor uw zuigeling komt waarvoor u nog geen identiteitskaart heeft, neemt u dan in elk geval de BSN mee. Deze is nodig om het dossier compleet te kunnen maken.