Voorkeurshouding (baby)

Voorkeurshouding baby

Een veelvoorkomend probleem bij baby’s is een voorkeurshouding. Dit kan tijdens de zwangerschap ontstaan of in de eerste weken na de bevalling. Een voorkeurshouding kan invloed hebben op de vorm van de schedel, waardoor een afplatting ontstaat aan een zijde van het achterhoofd. Ook kan het een vertraging in de motorische ontwikkeling teweegbrengen, zoals het later gaan rollen, zitten en kruipen.

Afspraak maken

Posturale torticollis

Er zijn heel veel verschillende voorkeurshouding en verschillende oorzaken te noemen. Een voorkeurshouding bij een baby zonder duidelijke oorzaak noemt men een posturale torticollis.

  • Kijkt uw kind 75% van de tijd naar dezelfde zijde?
  • Kunt u uw kind niet uitlokken om naar de andere zijde te draaien?
  • Lukt dit wel met behulp van een zachte hand?

 

Als u deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden dan kan er sprake zijn van een posturale torticollis, oftewel een voorkeurshouding. Ziet u ook een afplatting bij uw baby? B&B KidsCare kan ook een schedelmeting bij uw baby doen. Meer informatie vind u hier.

Maak hier uw afspraak. Afspraak maken

B&B Kidscare helpt bij voorkeurshouding baby

De therapeuten van B&B KidsCare kunnen u helpen met houding- en hanteringsadviezen om de voorkeurshouding van uw baby te verminderen. Als er sprake is van een achterstand in de motorische ontwikkeling kan daar ook hulp bij geboden worden om deze te stimuleren.

Heeft uw baby een voorkeurshouding welke maar niet over lijkt te gaan? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.