Prematuur baby/te vroeg geboren

Prematuur baby

Een normale zwangerschap duurt tussen de 37 en 40 weken. Indien het kind voor 37 weken geboren wordt, is er sprake van een vroeggeboorte of wel prematuriteit (premature baby). Als een zwangerschap minder dan 32 weken heeft geduurd, is een kind ernstig prematuur. Beneden de 28 weken zwangerschap is een kind extreem prematuur.

Doordat uw kind eerder geboren is, mist het de geborgenheid wat het normaal nog in de buik van de moeder zou hebben. Dit kan onder andere leiden tot onrust en overstrekken. De kinderfysiotherapeut geeft hierover houdings- en hanteringsadviezen. Ook wordt er besproken of dragen met een draagzak of draagdoek bij u en uw baby raadzaam is.

Daarnaast kan het zo zijn dat door de prematuriteit de motorische ontwikkeling vertraagd verloopt. De ontwikkeling van uw baby kan de kinderfysiotherapeut monitoren middels een ontwikkelingstest. Hierbij zal er rekening gehouden worden met het aantal weken dat uw baby te vroeg is geboren. De gecorrigeerde leeftijd wordt berekend vanaf de uitgerekende datum van de zwangerschap, en mag nog tot een leeftijd van 2 jaar worden toegepast.

Heeft u vragen over uw prematuur geboren zuigeling? Neem contact met ons op en wij helpen u graag. Bel ons 085 301 39 03