Huilbaby

Een huilbaby

Iedere baby huilt, op deze manier kan de baby communiceren met de omgeving als er wat is, bijvoorbeeld bij trek, vermoeidheid of een vieze luier. Als uw baby 3x per week, 3 uur per dag huilt en dat minimaal 3 weken achter elkaar, dan spreken we van excessief huilen ofwel een huilbaby. Vaak gaat overmatig huilen ook gepaard met onrustig bewegen en overstrekken. Uit onderzoek blijkt dat het in 95% van de huilbaby’s gaat om een niet-medische oorzaak.

Huilt uw baby veel? Weet u niet meer wat u kunt doen? Neem dan contact met ons op zodat wij jullie kunnen helpen! Afspraak maken

Waar op letten bij een huilbaby?

Belangrijk is dat u als ouder een aantal dingen nagaat zoals: wanneer huilt de baby voornamelijk? Na de voeding of aan het eind van de dag? Kan het zijn dat de baby overprikkeld is? Slaapt de baby voldoende? Is er voldoende rust en regelmaat op de dag?

Bovenstaande vragen zal de kinderfysiotherapeut met u bespreken. Na de anamnese en het onderzoek zal de therapeut de ouder middels positionerings- en hanteringsadviezen leren om de baby weer rustig te krijgen. Per kind kan dit verschillend zijn. Sommigen hebben veel baat bij inbakeren, anderen juist niet. Samen met u en uw baby zullen wij uitzoeken wat het beste werkt tegen de onrust.