Loop expertise spreekuur

Leren lopen gaat over het algemeen vanzelf. Echter is er veel verschil tussen de manier waarop kinderen (leren) staan en lopen. Bovendien verandert de stand van de voeten en benen gedurende de groei. Dit roept bij veel ouders vragen op of gaat soms zelfs gepaard met pijnklachten. Zo laten baby’s een grote variatie zien in de manier waarop zij leren staan en hun eerste passen zetten, kunnen peuters hun voeten vaak op veel verschillende manieren neerzetten en ervaren oudere kinderen soms pijn bij het lopen of rennen door een bijzondere voetstand of groei gerelateerde problemen.

Bel ons voor meer info 085 301 39 03

Kinderfysiotherapie of kinderpodotherapie?

Ouders die vragen hebben over de voetstand of manier van lopen mét of zonder klachten, komen vaak bij de (kinder)fysiotherapeut of de (kinder)podotherapeut terecht. Het is belangrijk dat het therapeuten zijn die gespecialiseerd zijn in kinderen! Zij hebben namelijk een extra opleiding gevolgd en weten daarmee alles over de ontwikkeling van het kind.

De kinderfysiotherapeut en kinderpodotherapeut hebben op sommige vlakken overeenkomsten, maar er zijn ook veel verschillen. Om deze reden hebben wij de handen ineengeslagen met als doel de zorg voor deze groep kinderen te optimaliseren.

Om er voor te zorgen dat ouders en kinderen het juiste advies krijgen en op de juiste plek terecht komen als er meer nodig is, hebben wij een gezamenlijk spreekuur opgezet. Dit betekent dat zowel een kinderfysiotherapeut als een kinderpodotherapeut aanwezig is om naar uw kind te kijken en adviezen te geven.

Voor wie is het loop expertise spreekuur bedoeld?

Het spreekuur is bedoeld voor ouders en kinderen die vragen hebben over de stand van de voet, de manier van lopen of als er daadwerkelijk (pijn)klachten zijn.

Andere veelvoorkomende vragen kunnen gaan over:

  • Doorgezakte voeten
  • Voeten staan naar binnen of buiten
  • Tenenlopen
  • X-benen of O-benen
  • Pijn of moe bij het lopen
  • Vaak vallen of struikelen
  • Advies over zooltjes of schoenen

Zoals eerder benoemd, staan tijdens het spreekuur twee specialistische zorgverleners, namelijk de kinderfysiotherapeut en kinderpodotherapeut, tot uw beschikking om antwoord te geven op de hulpvraag rondom uw kind.

Geldt dit voor u of uw kind, dan kunt u hier een afspraak maken voor een screening. Afspraak maken

Hoe ziet dit spreekuur eruit?

Na aanmelding voor het spreekuur, doen wij een korte screening van maximaal 20 minuten.  Wij richten ons hierbij op de hulpvraag en bepalen naderhand of er alleen kort advies nodig is of dat verdere behandeling gewenst is.
Mocht het nodig zijn om een vervolg te geven aan deze screening, dan zullen wij u adviseren een vervolgafspraak te maken bij één of beide therapeuten om de klacht verder te verhelpen.

Meer weten over ons loop expertise spreekuur?

Mocht u meer willen weten over dit loopspreekuur, laat hieronder uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.